Lördag

Imorse klev jag upp tidigt för att åka mot Tuna och plocka upp Lilleman. Vi har nämligen varit på Leo's lekland idag, skit kul var det och Lukas var helt vild och skulle leka med allt! Man blir så glad när man ser att han är lycklig. Nog för att jag tror att jag och Tobbe hade det minst lika roligt när vi sprang runt där som små barn.

Just nu är vi båda helt slut! Tänk vad jobbigt det måste vara att vara ett litet barn. Trots denna trötthet så ska jag börja göra mig redo för jobb. Ska köra kväll ute i Kyrkbyn.

Lite synd var det bara att vi glömde att ta med oss kameran, men det ska vi försöka komma ihåg till nästa gång, för det kommer att bli fler gånger!

Vårat vardagsrum & hallen

 

 

Tobbe har varit duktig och satt in lampor i skåpet, riktigt snyggt!

 

 

En vacker dag ska vi sätta upp en kabel list

under tvn. Undra när den dagen kommer?

Funderar på att ta bort benen under bänken

för att slippa se alla sladdar som ligger under.

 

 

 

En ny soffa skulle inte sitta fel. Är inne på att köpa en mellan

grå, men det blir nog en svart i slutändan iallafall. Divanen ska

då sitta på andra sidan, tror att det blir luftigare då.


Som vanligt fullt upp

Imorse så bestämde jag och min syster att jag skulle komma och hjälpa henne att fixa i huset, så i utbyte mot det så fick hon köra mig till optikern för mina glasögon var nämligen klara. Den här gången har jag faktiskt sett fram emot att få använda dom, och jag älskar båda paren redan! Så det känns inte lika jobbigt längre att dom kostade dryga 4.000.

Efter att vi varit och städat i huset så for jag och plockade upp Linn, vi har hängt gäng och sen som en kul grej så gick vi och provade balklänningar. Och gissa vad som hände, jag föll pladask för en rosa klänning som jag såg ut som en söt bakelse i, som dessutom var på rea. Kunde verkligen inte låta bli att slå till på den. Så nu hänger den i garderoben så fint och väntar på att få användas om si så där.. 8(!) månader. Får se till att inte göra samma tabbe som förra gången jag köpte klänning, jag la nämligen på mig ett par kilo så jag inte kom in i klänningen när det var dags för bal :p 

Har hunnit med att hämta Lukas på dagis också, och han blev så glad när jag kom, han rusade fram och gav mig världens mysigaste kram. Det värmde måste jag säga. Sen så har vi busat på hela eftermiddan och kvällen. Både här hemma och i Antnäs.

Nu är jag helt färdig efter den här dagen så jag ska hoppa i säng på en gång, det är ju ändå inge Lyxfällan på tv idag..

 


Onsdag

Min nacke har bråkat med mig idag så jag har passat på att vila största delen av dagen. Så nu känns det mycket bättre, men trots all vila så har jag ändå hunnit plocka undan det mesta, ska dammsuga och skura imorgon, och så har Tobbe hunnit vara med pappa på återvinningen och slängt massor med skräp. Vi bjöd in oss på middag i Sunderbyn när vi ändå var där.

Påväg hem så svängde vi förbi Willys, fick akut sug efter julmust så nu sitter jag här i soffan och surplar lite samtidigt som vi kollar på Arga snickaren. En myskväll helt enkelt. Och man får ju inte glömma att det är Grey's Anatomy om en stund också, en helt perfekt onsdagskväll!

Imorgon ska jag som sagt dammsuga och skura, sen blir det en till sväng till Sunderbyn för att lämna vårat vitrinskåp som vi (jag) tröttnat på för tillfället. Kommer kännas ännu större här när den ryker.

Nu när mitt köksprojekt är färdigt så kommer nästa projekt att bli klädkammaren. Vi har suttit och kikat lite på Ikea's hemsida och hittat några saker som vi ska ha där inne. Jag är lite sugen på att måla en vägg i turkost, tror att det hade varit coolt!

Vårat kök

 

 

Börjar känna mig ganska nöjd nu.

Skulle bara vilja byta ut den svarta

byrån men det får bli ett senare projekt.


Ingen vila idag

Idag har jag varit effektiv! Har hunnit träffa Frida och Milo, varit hos sjukgymnasten, bettfysiologen, målat köket, slitit lös tapeter, köpt julklappar (!) och shoppat lite åt mig själv. Så nu blir det lugnt fram till sängdags. Ska ligga i soffan och glo på Desperate Housewives lite senare, sen försöka slita ut Hemi på en snabb runda innan vi går och lägger oss.

Imorgon är det städning som står på schemat. Måste röja undan allt stök som jag dragit fram idag när jag målat, och senare på kvällen blir det att åka till återvinningen eftersom att det inte blev av häromdagen.

Förändringar

Så fort jag är ensam hemma i ett par dagar så får jag en jäkla massa idéer. Inte alltid bra men idag är det ganska roligt. Har nämligen börjat måla om i köket, tapeten ryker så väggen kommer att vara vit som dom andra. Tror att det kommer ge ett mer städat intryck. Hoppas på att det blir bra :)


Höstlovet har startat

Min plan var egentligen att jag skulle kliva upp tidigt idag och plugga hela dagen. Men planerna ändrades. Klev upp strax efter 11 och jag har bara hunnit göra en inlämningsuppgift ännu. Fastnar vid datorn hela tiden. Jag som hade tänkt vara duktig och göra bort allt plugg idag så jag kan njuta av resten av lovet men som det ser ut nu så kommer det ta minst 2 dagar.

Ska försöka ta mig i kragen nu och plugga i ca 2 timmar och sen blir det en prommis med Hemi runt sjön, gode länge sen var det!

Summering av helgen

I fredags blev det som sagt jobb på kvällen. Blev endast 3 timmar så jag kom hem ganska tidigt. Då var ett par vänner här och vi bestämde oss för att gå en sväng på Allstar. Vi lyckades iallafall komma i säng ganska tidigt så jag tog mig upp på lördagsmorgonen.

På lördagen var det dags för Milo's dop. Han var så stilig i sin långa vita klänning ;) Efter det blev det middag i Sunderbyn, och på vägen dit ringde dom från jobbet och sa att jag fick vara ledig. Inte helt fel med tanke på att jag faktiskt hade andra planer egentligen.

Så efter vi ätit middag så for jag vidare på fest hemma hos Frida och Patrik, det slutade med utgång på Cleo, och sen en snabb sväng in på Allstar för att säga hej åt Linn.

Idag fick man sova en timme längre, och jag kan säga att det behövdes. Var så jäkla trött när jag vaknade. Men ändå så gjorde vi oss klara ganska snabbt och åkte ut till Sunderbyn för att hämta Lukas. Vi skulle egentligen ha åkt på Leos Lekland, men jag kände att jag var lite för bakis för att springa omkring som ett barn så vi for hem istället och myste på. Hel go har han varit idag, han har mest legat i soffan och matat Hemi med popcorn :)

Nu håller vi på städa lite här hemma för vi får besök om en stund.

Lite shopping

Idag stannade jag hemma från skolan, för imorse när jag vaknade så var min kropp helt ur balans. Nacke, axlar och rygg var i princip orörliga och höfterna båkade så jag bestämde mig för att stanna hemma. Efter spikmattan, värmekudden och en varm lång dusch så kände jag mig bättre.

Vid lunch tid ringde Frida och frågade om vi skulle träffas på stan, och det behövde jag ju faktiskt så vi tog en snabb shopping runda. Kom hem med en tröja som jag kan ha på festen imorgon, en bh och lack leggings. Egentligen borde jag inte ha slösat så mycket eftersom jag beställde två par nya glasögon igår och det kalaset slutade på 4220kr. Då fick jag ändå ena paret på köpet.

Nu ska jag göra rent åt katterna och sen ska jag vila tills det är dax för jobb. Hoppas att det inte blir allt för sent så man är pigg imorgon.

 


Projekt sovrum slutfört!

Så här såg det ut när vi flyttade in.

Pappa, Tobbe och farfar hade redan

hunnit lägga golvet när jag fotade.

 

 

 

 

EFTER

 

Helhetsbild.

Skulle behöva ett vidvinkelobjektiv.

 

 

Dom nya sängborden, och nytt överkast.

 

Tapeten.

Bilden gör den inte rättvisa.

 

 

 

Nu känner vi oss riktigt nöja, det ända som är kvar är att köpa

några fina kuddar och kanske något roligt att ha på sängborden

 

 


Projekt sovrum fortsätter

Nu har tapeterna börjat komma upp på väggen. Tyvärr så tog limmet slut så Tobbe är och köper nytt så jag ska passa på att diska medans.

Bättre bilder kommer när vi är klar.


Projekt sovrum

Idag startade vårat senaste projekt. Vi ska nämligen göra om i sovrummet, igen! Vi har hunnit skruva ner allt från fondväggen och rivit ner den gamla tapeten. Så förhoppningsvis så åker dom nya tapeterna upp redan imorgon, om vi båda är pigga i kropparna såklart. Annars får det bli till helgen.


Jag är en levande klocka och termometer.

Som många vet så är det nästan som att jag har en inbyggd klocka i mig. Näst intill varje dag får jag nämligen huvudvärk kl 14. Tiden kan skilja sig med ungefär 10 minuter. Och något annat som min kropp känner är om det är kallt eller regnar. Regnar det så har jag ilande värk i hela kroppen, och om det är minusgrader får jag svullna knän och stela leder. Imorse när jag vaknade kände jag smärtan i knät, det såg ut som en fotboll, och när jag kollade på termometern så var det minusgrader. Ganska lustigt det där faktiskt.

Nu på morgonen har jag iallafall varit på massage på sjukhuset. Gode trött var jag på bussen, somnade till ett antal gånger medans jag försökte läsa till mitt prov som jag ska göra idag. Och nu ska jag klä på mig och börja knalla mot skolan och göra bort en redovisning om Buddhism.

En skogspromenad

 

 

 

 

 

Dom här bilderna är tagna i lördags när vi var ute på våran skogspromenad.


Måndag hela dagen

Idag har jag varit i skolan hela dagen. Gjort bort en redovisning bland annat. Så den här veckan är det bara ett prov, en redovisning och en inlämning kvar att göras, min kväll kommer med andra ord spenderas med näsan i böckerna.

Efter skolan så knallade jag hem till Frida en sväng, snosade lite på Milo och snackade lite skit. Nu har jag precis kommit hem och slängt in ett vitlöksbröd i ugnen (standard middag när Tobbe är borta). Efter jag ätit så sätter jag igång med plugg, plugg, plugg. Gudars vad skönt det ska bli med lov!

Mår som man förtjänar

Igår kom ju jag och Tobbe på att vi skulle åka och äta på mitt jobb. Sagt och gjort, blev en sjurätters middag med vinpaket till det. Gudars vad mätt jag var. Väldigt speciell mat, och jag smakade faktiskt på allt utom osten och grisfötterna. Ganska så stolt över mig själv.

Efter vi ätit så kom mamma och körde oss till Stefan, blev dock lite väl full så vi tog en taxi hem där vid 23 tiden. Så idag mår man som man förtjänar. Och inte heller denna gång har man lärt sig att ta det lugnt kvällen innan så man slipper må apa dagen efter. Huvva!

Om en liten stund så kommer Elin, Jens och Diva hit och hämtar den sista kattungen. Det känns inte så kul, ingen söt liten sprätt som springer omkring och terroriserar oss längre. Men samtidigt så känns det väldigt skönt, kommer kunna ha blommor och sånt framme igen :)

Morgonmys!

Imorse när jag kom in i sovrummet var Tobbe och Hemi så jäkla söta så jag var tvungen att ta fram kameran.

 

 

 

Världens finaste killar!


Fredagsmys!

Just nu är det fredagsmys här på skomakargatan. Jag, Tobbe och Hemi ligger utslagna i soffan efter en lång dag. Har hunnit med en kalasturné, så jag är proppmätt och kommer nog aldrig mer äta något som innehåller stora mängder socker. Gudars vad mätt jag är. Inte bra med så mycket kalas på en och samma dag.

Imorgon har jag ingen aning om det blir jobb eller om jag ska vara ledig. Är som sugen på både och. Iallafall så lutar det åt en middag på mitt jobb, har ju faktiskt ett presentkort som jag måste använda nån gång. Det passar bra nu när min älskling har varit borta så länge, och som kanske åker igen på måndag. Hur klarar folk distans förhållanden?? Jag blev ju näst intill tokig när han var borta i 4 dagar.

Det känns väldigt skönt och ovanligt att man inte är redo för utgång vid den här tiden på en fredag. Har blivit mycket sånt på senaste, även fast jag varit nykter oftast så tär det ganska ordentligt på min stackars kropp. Så idag vilar jag upp mig!

En dag med Lukas

Sådärja, ännu en dag avklarad. Precis som resten av veckan så har det inte varit mycket vila idag. Direkt efter skolan mötte jag upp Martina på stan, hon blev tvungen att jobba så då for jag och hämtade lilleman på dagis istället. Vi har busat på hela dagen, kollat när pappa bytt däck på Tobbe´s bil, knallat på stan och lite sånt. Han hann även med att rymma en sväng. Vi var nämligen ute med Hemi, och när vi var påväg hem kom Lukas på det smarta idén att han skulle gå in på Doffi. Så in gick han och jag kunde inte följa efter eftersom att Hemi var med. Så jag fick stå där i dörröppningen och ropa, och vad gör ungen? Jo han hånflinar åt mig och vägrar komma tillbaka, så hon som jobbade där fick komma ut med han åt mig. Det var riktigt spännande, såhär i efterhand så ger det mig ett gott skratt :)



Imorgon är det skola till som gäller, sen promenad med Hemi, Alice och Freja och sen blir det en kalas turné.

 

 

 


Onsdag

Ännu en dag där jag inte hunnit vila en sekund. Började dagen med ett besök hos sjukgymnasten, en helt okej start på dagen. Efter det har jag gjort bort ett prov i skolan som jag nästan fick mvg på, inte illa. Sen tänkte jag ta mig i kragen och åka till Sunderbyn för att plugga lite matte, men som vanligt så finns det roligare saker att göra så jag for på en liten shoppingrunda och kom hem med massor av onödiga saker, som krukor, mobilsnören, tjocksockar, vantar och lite sån. Tillslut så lyckades jag ta mig till Sunderbyn, men hur mycket matte blev det? Mamma räknade och jag gäspade. Tänk att det kan vara så tråkigt. Ska bli väldigt spännande att se hur det går på provet på måndag.

Om en liten stund kommer ett par hit och ska kolla på Holly. Troligtvis flyttar hon ikväll, och hemskt kommer det bli. Jag var inte hemma när första kattungen flyttade så då var det inte riktigt lika jobbigt men nu har jag inget annat val än att vara hemma. Huvva!

Sen måste jag klura ut en lösning för imorgon. Jag går nämligen skola 8.15-ca 16 och Tobbe är ju inte hemma så ingen kan gå ut med Hemi. Måste lösa det nu!

Inte en sekund med vila

Just nu är det första gången på hela dagen som jag sätter mig ner  och verkligen slappnar av. Har hunnit med en vinprovning, handlat, besök hos Emelie, fika hos Yve, en sväng på stan, sterilicering av Kisse och nu har jag äntligen landat hemma. Måste tillägga att Lukas har varit med mig hela dagen också så det är inte konstigt att jag är trött. Det blir så när man inte är van att ha barn :p


Nu hade jag tänkt försöka hålla koll på min lilla Kisse som är väldigt groggy och sen äta lite middag.

Någon som är intresserad av en kattunge?

Eftersom det blev lite missförstånd och gorm så  har vi en kattunge kvar som inte är tingad. Redan nu på onsdag är dom leveransklara, kan inte fatta att det har gått 12 veckor och det kommer att kännas tungt att dom flyttar men det är ett måste.

Här har vi våran lilla tjej, Holly heter hon.
Så om någon är intresserad så lämna gärna en kommentar!


En lugn måndag

Skoldagen har rullat på väldigt segt idag, hann till och med ta en liten powernap mellan lektionerna. Nu är det iallafall bara nio skoldagar kvar innan lovet och då ska jag passa på att vila upp mig ordentligt. Precis som jag ska försöka göra den här veckan när Tobbe är borta. Ska bara tänka på mig själv (och Hemi förstås), ha lite hemma spa och ta igen lite plugg. Ska bli så skönt att få bocka av från listan på allt som ska göras. På senaste har jag mest skjutit upp alla måsten men nu ska det bli ändring på det.

En lugn måndag

Skoldagen har rullat på väldigt segt idag, hann till och med ta en liten powernap mellan lektionerna. Nu är det iallafall bara nio skoldagar kvar innan lovet och då ska jag passa på att vila upp mig ordentligt. Precis som jag ska försöka göra den här veckan när Tobbe är borta. Ska bara tänka på mig själv (och Hemi förstås), ha lite hemma spa och ta igen lite plugg. Ska bli så skönt att få bocka av från listan på allt som ska göras. På senaste har jag mest skjutit upp alla måsten men nu ska det bli ändring på det.

Har varit fullt upp hela helgen

Jag klarade mig igenom fredagen utan att somna stående. Lyckades till och med att åka iväg på fest hemma hos Frida och Patrik, och senare blev det utgång. Vi hamnade både på Allstar och Cleo, hade faktiskt en grymt trevlig kväll. Och det resulterade såklart i en inte så trevlig lördag. Precis när jag vaknade så kom lille Pjukis på besök och han gillade inte att ligga i soffan lika mycket som jag gjorde, men det gör väl ingen  åring?  Iallafall så lyckades jag släpa mig iväg till jobbet lite senare. Det märktes att jag var trött när jag lyckades tömma alla mina glas i en sopsäck istället för i diskhon. Kom mig iallafall därifrån i hyffsad tid, var hemma kring och då blev det sängen på en gång. Nu har jag äntligen fått sova ut ordentligt,  timmar skrapade jag ihop och när jag vaknade så hade Tobbe dukat fram frukost så jag har världens lyxmorgon här hemma!

slut som artist!

Hojaligen vad jag är trött idag. Gårdagen bjöd ju som sagt på både skola och jobb. 5 timmar skola, och nästan 13 timmar jobb skrapade jag ihop. Jäklar vad slut jag var sista timmarna, att välja ett par platta tyg skor är inte smart när man veta att man ska jobba ett långt pass så idag efter skolan ska jag gå å köpa mig ett par värsting skor, och det får kosta vad det vill för jag måste vara snäll med min stackars kropp.


Imorse när klockan ringde kände jag mig kapabel till att begå självmord. Men jag tog mig i kragen iallafall och klev upp. Så om en halv timme ska jag knalla iväg till skolan och ha 3 leltkioner, bland annat idrott som kommer döda mig. Sen blir det äntligen hem och VILA!

Här blir det ingen vila!

Äntligen har man fått slå sig ner i soffan. Har sprungit omkring hela dagen. Började med en lektion på skolan, fick filéa fisk igen, och den här gången gick det inte riktigt lika dåligt som förra gången, framsteg med andra ord. Efter skolan hann jag precis slänga i gång en tvättmaskin och sen for jag vidare till jobbet. Där har jag bland annat putsat 1000 bestick och vikt 500 servetter. Gissa om jag var less där på slutet :p

Nu har jag iallafall precis kommit hem, ska gå och lägga mig på en gång för morgon dagen kommer bli väldigt lång. Har skola 8.15-12.45 och sen jobb 13.00-sent nångång.

Tråkiga måsten

Nu har jag bockat av lite tråkiga måsten. Har nämlien diskat, slängt allt ikea skräp plockat undan, gjort bort 1½ inlämningsuppgift till livsmedelshygienen och försökt plugga matte (som förövrigt gick väldigt dålig som vanligt.) Så nu tycker jag att jag förtjänar att lägga mig i sängen och bara somna utan att känna massa stress och ångest för allt som måste göras. Kanske lägger mig på spik mattan en stund när Tobbe är klar med den.

Imorgon har jag en lektion som börjar kl 13 och efter det ska jag iväg och jobba lite vid 17. Så det blir mycke vila på dagen så jag orkar med allt.

Pyssel och plugg

Idag när jag kom hem från skolan så slängde jag mig i soffan på en gång. Gode skönt att vila några sekunder, för efter det har det varit full rulle. Har hunnit med lite städning, ikea-bygg å nu hade jag tänkt plugga lite Livsmedelshygien. Har jag tur så kommer Lillen förbi senare och hjälper mig lite med matten, har så svårt att få fingrarna ur å göra det. Men nu jäklar.

Imorgon ska jag passa på att sova ut ordentligt, det är nämligen första onsdagen som jag inte har något läkar besök eller dylikt på morgonen så jag kommer få njuta av min sovmorgon!

En hopplös armbåge

Imorse ringde jag till sjukgymnasten och jag lyckades få en redan idag. Så nu har jag precis kommit hem därifrån och han trodde att min rygg är så dålig för att jag felbelastar min kropp. Och självklart beror det på armbågen, som vanligt. Tänk att en skada som påstods vara en stukad armbåge håller på att få mig att bryta ihop 3 år senare. Inte klokt alltså, jag blir så less. Okej, jag kommer att få en ganska stor summa pengar för det men det är inte värt det. Jag hade hellre betalat vilken summa som helst för att få vara frisk. Synd bara att inte ens alla pengar i världen skulle kunna ordna det.


En helt fullspäckad dag

Idag har jag varit igång från morgon till kväll. Började dagen med ett besök på Ikea, kom därifrån med jätte många fina saker och ett par tusen lappar fattigare. Tänk att vi lyckades gå på Ikea utan att bli ovänner en ända gång, det är inte illa pinkat. I vanliga fall brukar vi halvt slå ihjäl varandra.  Efter Ikea var planen att bli av med min Alko oskuld, men självklart så var det stängt. Får ta det nästa gång.
Vid 17 tiden så blev vi bjudna på middag i Antnäs, hann alltså bara hem och tömma bilen för att sen åka raka vägen dit, god mat bjöds det på och jag är fortfarande proppmätt.
Efter det har jag hunnit med att göra en film analys, skruvat ihop ett sängbord, pluggat och legat på spik mattan. Det behövdes kan jag lova, min rygg bråkar med mig som tusan idag, vet inte riktigt vad det kan vara så jag måste ringa min sjukgymnast imorgon direkt när jag vaknar och se om han har någon tid ganska omgående. Annars så är det ganska bra med oss!

Nu hade jag tänkt lägga mig i sängen för natten, kommer nog somna som en stock, som jag har längtat faktiskt!
Imorgon kanske jag slänger upp någon bild på det vi har inhandlat idag!

Back in Black, ICE Nightclub

Back in Black ikväll på ICE! 18+, 23-03. Be there! ;)


Telefonjakt

Idag har jag och Tobbe varit på telefonjakt åt mig, kan ju inte påstå att det gick speciellt bra. Började med att vänta drygt 40 minuter på Elgiganten, såg ingen hjälp i sikte så vi brassade vidare till Onoff, väntade i en halvtimme, fortfarande ingen hjälp i sikte, avslutade med Expert, väntade i en kvart och då fick jag äntligen hjälp men såklart så hade dom inte telefonen som jag vill ha. Vi summerar: allt var i onödan.
Så nu ska jag beställa hem en och sen måste jag vinter städa på balkongen innan jag kilar iväg och jobbar.

SKÅL!

Vi ses i dimman gott folk!


En efterlängtad helg

Imorse när jag vaknade kände jag direkt i kroppen att det hade blivit kallare ute. Alla leder i hela kroppen var stela som kylskåp men det blev bättre när jag fått på mig kläder och kommit i gång lite. Var väldigt nära på att sjukanmäla mig men jag tog mig i kragen, med Linn's hjälp och släpade mig iväg till skolan.

Ikväll är planen att vi ska äta middag i Sunderbyn, och sen blir det nog lite fest och utgång på Allstar. Tror att det blir en trevlig kväll :)

Äntligen hemma i soffan.

Puuuh! Helt slut i kroppen är jag, men det har varit riktigt kul att ha kvällsöppet idag. Allt gick som på räls, inge gorm och vi var klar 1½ timme före vi trodde. Så vi hann med en kaffe efteråt. Har nog ätit så jag klarar mig i flera år framöver, gud så gott allting var!!
Nu har jag precis landat i soffan, ska ligga här en stund och sen blir det nog sängen, om jag inte gör ett ryck och pluggar lite. Får se hur trött jag blir.

En H&M beställning

Kunde inte riktigt hålla fingrarna i styr när jag såg att H&M hade startat sin rea. Klickade hem ett par plagg och det blev billigare än vad jag trodde faktiskt så jag behöver inte ha speciellt dåligt  samvete.

Lite tråkigt att allt är svart, men det blir oftast så

 

 


RSS 2.0
Reggad på Commo.se