Städat och fint :)

Direkt jag fixat med alla IKEA sakerna satte jag igång med storstädning. Dammsuga, skura, dammtorka you name it. OCh direkt när Tobbe kom hem så tog han tag i moppen och hjälpte till. Lite förvånad blev jag måste jag säga. Tack snälla älskling :) Det ända som är kvar att göras är att vika tvätten som Tobbe har tvättat idag medans jag var borta. Men det får vänta, den har nämligen inte torkat helt!

Nu är det iallafall sjukt fint här hemma. Allt blev så mycke hemtrevligare när jag fick lite nya saker. Nu vill jag inte ens flytta härifrån, även fast vi har världens fulaste badrum!



IKEA tripp

Svängen till IKEA gick bra, vi hade en Lukas som absolut inte ville sitta still men han var ändå relativt lugn. Slocknade 2 sekunder efter att vi satte oss i bilen och började åka hem.

Handlade iallafall inte speciellt mycket, en kruka, väggdekorationer, bajspåsar, matlådor och lite kort grejer. Juste massor med julpynt, dom hade super rea, köpte 71 pumlor för 18kr, skulle egentligen ha gått på drygt 400kr så jag gjorde ett fynd ;) Nu ska jag packa upp allt och försöka göra snyggt med vägg dekorationerna! Sen kommer det bilder!

IKEA för hela slanten

Jag har sovit som en prinsessa inatt, inte vaknat till en enda gång mitt i natten men sen vaknade jag en halvtimme före klockan skulle ringa så då passade jag på att skeda lite med Hemi, har var så go så jag ville inte alls kliva upp!

Men nu måste jag iallafall göra mig iordning för mamma & pappa kommer snart och hämtar upp mig så ska jag köra oss till Haparanda! Tidigare i veckan hade jag inte tänkt köpa något speciellt men igår satt jag och kollade på deras hemsida och då blev listan helt plötsligt mycket längre :p

"Kamphundar"

Jag hittade den här artikeln i Elin's blogg och jag kan inte låta bli att bli förbannad!

För det första så kommer man nog inte undan med ett sår på handen om man har blivit attackerad av en Amstaff som "hugger som besatt" och för det andra så om det hade varit en pudel som hade bitit någon blodig hade media skitit full ständigt i det. Dom la förövrigt ut en av dom värsta bilderna man kan hitta på en Amstaff!


Här är bilden som är i artikeln


Och här har vi en bild på en annan Amstaff.
Som ni ser så ska dom alltid förstora saker för den här
hunden ser inte alls farlig ut!



Kärlek



Du & Jag

Äntligen hemma

Den här dagen har gått så sjukt segt, har ingen aning varför.
Har iallafall hunnit med Rättskunskap, Engelska B, Idrott och lite surr med min andra idrottslärare. Så nu är det mesta löst för min del. Kan pusta ut en stund, och Tobbe hade tillochmed städat när jag kom hem så jag ska bara strosa omkring här hemma och känna lugnet.

Planerna var ju egentligen att jag skulle hjälpa Emelie med att färga håret, men jag slutade senare än vad det var tänkt och hon ska iväg och jobba. Så vi tar det förhoppningsvis imorgon när jag kommer hem från Haparanda.

Tidig dag

Idag blir det inte lika fullt på schemat som det har varit hela veckan och det ska blki skönt. När jag slutar ska jag prata med min nya idrotts lärare. Ska nämligen ha idrott 2 gånger i veckan nu så behöver jag bara ha det en termin nästa år. Vi ska kolla vad det är jag kan vara med på och så.

Nu måste jag ta ut Hemi på morgon rundan och sen ska jag göra mig klar för skolan!

Sängdags

Har nyss varit ut en sväng med mamma och övningskört, hon tycker också att jag har blivit duktig så jag är nog inget hopplöst fall!

Vi var förbi en sväng på Ica Maxi också, dom hade lite rea och jag hittade några saker som fick följa med hem :) 2 ljusstakar, gröna ljus och 2 skålar. Det kommer bli fint på lack hyllan som vi (Tobbe) ska hänga upp i helgen! Och så ska jag även till Haparanda på lördag och knalla runt på IKEA. Jag längtar!! Inte för att jag ska köpa något speciellt men man kommer aldrig hem tomhänt!

Full rulle som vanligt

Idag har jag haft skola 8.15-17.00. Började med att vara på Teknikens Hus, jag & Linn kom lite sent så vi gick runt där och lekte en stund innan det var dags att se filmen. Sen har vi bara lallat på i skolan som vanligt, på syslöjden fick jag byta mina stickor så nu går det mycket snabbare! Kommer bli klar långt före terminen är slut!

Nu har jag iallafall precis fått mat i magen. Ikväll ska jag fixa och dona här hemma och kanske en långpromenad med Hemi igen.

Onsdag kväll

När jag var klar hos sjukgymnasten så ringde Tobbe och sa att han hade fått feber och åkt hem från jobbet. Stackarn! Så när jag kom hem tvingade jag i han panodil, c-vitamin brus och en mandarin. Vet dock inte om det hjälpte. Men vi har iallafall hunnit ut till Antnäs för att äta lite middag, super god kyckling!


Om en liten stund ska jag och Hemi få ut på en lång promenad. Blev inte mer än en halv timme igår..

Tidigt

Vi fick sluta nästan 2 timmar tidigare än vad som står på schemat idag. Jag klagar iallafall inte för det betyder att jag hinner plocka undan lite hära innan jag åker till sjukgymnasten. För ikväll finns inte tiden till sånt, jag ska bara mysa och träna med Hemi hade jag tänkt. Vi har så mycket vi måste träna på!





Morgon trött

Jag brukar inte alls vara såhär trött på morgonen. Måste beor på att vi faktiskt var uppe ganska sent igår, fast ni tycker nog att det var tidigt men kring 23 somnade jag. Och för att min kropp ska fungera och inte göra lika ont så måste jag sova mycket. Så vi får se hur det går idag när jag ska vara i köket. Får bita ihop helt enkelt.

Efter skolan har jag tid hos min sjukgymnast, perfekt tajming! Ska bli grymt härligt med massage idag..
Kommer nog iallafall hem strax före 5 idag. En av dom tidigaste dagarna i veckan.

Nu kan jag slappna av en liten stund

Full rulle idag igen. Började ju med redovisning på morgon, gick väl hyffsat bra med tanke på att Alice var sjuk och det var hon som hade alla papper. Sen i slutet på dan hade vi prov som gick mindre bra. När jag slkutade skolan kilade jag direkt iväg till körskolan och gjorde en repetitions fas och klarade den, körlektion direkt efter det. Han sa att jag har blivit jätte duktig och att det börjar vara dags för halkbana snart så det kändes bra. Hade teorilektion efter det, ganska tråkigt är det faktiskt, men ändå nödvändigt.

Sen så har jag och mamma varit och övningskört runt stan, jag behöver träna på att köra i trafikljus så vi for några varv runt stan, hämtade upp Hemi och sen gjorde jag premiär i max driven. Lite nervös för kärringstopp men det klarade jag mig utan.

Nu har jag iallafall fått lite mat i magen och det börjar vara dags för en promenad med Hemi. Vi har varit så dåliga på det senaste tiden så han blir nog glad när han får gå en ordentlig promenad. Jag behöver det också känner jag, alldeles för mycket skräpmat på senaste!

Det blir en lång dag

Idag kommer att bli ännu en lång dag. Jag har skola 8.15-14.35, vilket betyder en redovisning och ett prov. Kanske måste plugga lite? Sen har jag körlektion och direkt efter blir det teorikurs igen. När den är färdig ska mamma Kajsa komma in med Hemi till stan så ska vi ta bussen hem eftersom Tobbe ska på hockey. Så jag och Hemi blir ensamma ikväll och det betyder lång prommis!!

Full rulle

Fullt upp har jag haft idag, skola 8-17, visning på en lägenhet.. blir nog inget bud på den, och sen har vi varit ute i Rutvik och hjälpt till lite! Nu är jag iallafall helt färdig så det blir sängläge nu!

Läggdags

Har precis varit ute på en hyffsat lång promenad med Hemi, han är så mycket gladare när han får vara utan krage. Och jag tror att vi båda två njöt av lite frisk luft och motion. Härligt var det! Inatt ska Hemi sova i Antnäs, mamma Kajsa är nämligen ledig imorgon så då ska Hemi få vara där så han slipper vara ensam.


Nu börjar det iallafall vara dax att gå och lägga sig. Har hunnit läsa ut teori boken idag men jag tror att jag börjar läsa den igen nu. Jag måste kunna exakt allt som står i den, och jag har mindre än 2 månader på mig!

Min lilla bejbis..


Hemi med sin hemska tratt..

Lukas


Nytt





Fynd :)

Det blev av att åka till Dollar Store, så nu har både jag och mamma fyndat lite :) Fick hem en tvålpump, plastblommor, smink borttagnings servetter, grisöron och lite städprylar. Allt för endast 70kr. Hur bra är inte det??

Har även hunnit göra bort lite tvätt i Sunderbyn, mamma skulle göra klart resten så får vi åka och hämta det lite senare ikväll när vi har hunnit aktivera Hemi och lite sånt.

Nu kommer snart Tobbe och Jocke hit med en familjepizza så jag tänkte plocka undan lite i köket och sen duka!

Söndag

Filmen som vi såg igår var skit bra, jag älskar såna filmer när man måste fundera och klura mycket!

Idag hade jag iallafall tänkt åka till Sunderbyn och tvätta, var nämligen och skulle boka en tid igår men det fanns ingen förens nästa lördag och jag måste tvätta nu! Kanske kyckas få med mig mamma att åka en sväng på Dollar Store? Var väldigt länge sen jag var där känner jag :)

Nej nu måste jag klä på mig, för jag tänkte snika skjuts av Tobbe och Jocke som ska till Boden, Jocke ska nämligen tatuera sig och Tobbe följer som moraliskt stöd typ.

Movie night

Vi har precis varit iväg och hyrt film. Och för en gångsskull var det jag som fick bestämma vilken vi skulle se, så National Treassure 2 blev det. Jag har fått för mig att den ska vara bra så jag hoppas att den är det också. Annars måste jag ju bli besviken och det kändes lite jobbigt faktiskt.


Nu ska jag dricka päron soda, äta ostkrokar och kramas med Tobias!

Rutvik



Idag har vi varit i Rutvik en stund och hälsat på Kenny och Linda. Dom håller ju på att bygga ett nytt kök och gudars vad snyggt det blir! Tobbe är fortfarande kvar där men jag kände att jag ville hem för Hemi's skull. Man såg på han hur stressad han var när han inte kunde gå omkring där eftersom det var nymålat och sånt. Direkt vi kom hem slocknade han här på mattan så jag hoppas han sover en längre stund, det behöver han!

Jag hade tänkt att gå en promenad med han senare, kanske inte jätte lång men iallafall så att han får komma ut och röra på sig lite!



Lördag

Det är så härligt med helg, det hade varit skönt att ta en lång promenad med Hemi men han håller sig gärna inomhus idag verkar det som. Och inte orkar jag ju gå själv inte, för jag får alltid dåligt samvete när jag promenerar utan Hemi.

Istället ska jag göra något här hemma, kanske försöka fixa iordning i vardagsrummet. Jag har som aldrig varit riktig nöjd med det. Hade helst flyttat tvn men det blir ju lite jobbigt när den händer på väggen och Tobbe blir nog lite less då :p Får komma på något annat som kan bli fint istället :)



Freedag!!

Fan vad skönt med fredag idag!! Men lite jobbig att jag glömde ta mina sovpiller igår så jag har sovit dåligt.

Idag har jag en kort skoldag, 8.15-12.30 med paus för en körlektion. Effektivt med andra ord. Sen åker jag iväg och hämta Hemi och åker vidare till Björx där vi ska träffa Jenny och Dolly så hon och Hemi får busa lite, träning också såklart! Han är inne i en bra period nu, han är sjukt duktig hela tiden! Och sen blir det ju som sagt kastrering så jag kommer hem sent idag.

Torsdag

Det var inte alls en lika jobbig dag som jag hade tänkt mig. Textilen var dock väldigt seg och tråkig. Har börjat sticka en mössa, mamma har lärt mig lite så nu kan jag göra klart den hemma, skönt att göra bort kursen tidigare ju!

Ikväll blir det nog inte mycket gjort, hade tänkt försöka sticka lite och sen läsa teori. Innan helgen är slut ska jag göra klart min fjärde fas. Sen är det inte alls mycket kvar innan jag får boka teori prov. Det jag behöver mest är ju att köra så jag kan få boka halkbana och göra bort den också. Men det är små problem.

Nu blir det stickning!

Uppe med tuppen

Lite jobbigt känns det trotsallt att kliva upp med tuppen när man har sovmorgon till 10. Har snart varit vaken i en timme och jag har inte fått något vettigt gjort. Slöseri med sovtid helt enkelt.

Jag hade iallafall tänkt hoppa in i duschen nu en snabbis och sen blir det en snabb aktivering av Hemi. Bussen går 9.16 så jag hinner inte med så mycket mer.

Och idag är det skola till 17 som gäller. Det ska bli spännande att se hur jag löser ett lkitet schema problem. Jag har nämligen 2 lektioner samtidigt på torsdagar från och med nu, men det ska nog gå bra!

Ikväll blir det lugna puckar!

Planerna ikväll var att åka på Hundhuset, men båda två känner att orken helt enkelt inte finns idag. Så ikväll blir det soffan, ska bli extremt skönt och jag ska inte göra annat än att ligga där med pauser för kisspaus med Hemi. Eller han måste ju aktiveras på annat sätt när vi inte ska åka dit men det blir nog bara en promenad och kanske lite träning inomhus. Vi ska iallafall inte åka iväg någonstans.

Har nyss varit hos sjukgymnasten, han sa att jag ska börja göra mig beredd på att klara mig själv. Fast jag ska inte sluta gå hos han än på ett tag men han tyckte att det var bra om jag skulle börja göra mig redo iallafall.

Klarade en till teori fas idag förresten, hälften är bortgjort nu, mäktigt skönt!

Bilder från i söndags








Det finns inget som är så ärligt som ett barns skratt!






Jag behöver vila!

Första Naturkunskaps lektionen, tråkigare än vad jag kunde tänka mig faktiskt. Hoja, men som tur är så varar dom lektionerna bara i en termin.

Efter skolan satt jag på körskolan och pluggade teori, ännu en fas avklarad. Känner att teori bokningen närmar sig med stormsteg. Jag längtar faktiskt, eller egentligen vill jag bara få det bort gjort.

Nu ikväll ska jag göra lite lexor, plugga till lite prov, lägga in bilder i datorn sen sängen. När ska jag ha til att bara ligga i soffan hela kvällen? Efter min födelsedag får det bli.

Trötttt

Blä vad det kändes tungt att kliva upp idag, måste bero på min omställning av dygnet igår. Men jag är uppe iallafall. Ska ta ut Hemi på en promenad nu, kanske 30 minuter och sen måste jag kila iväg till skolan.

Kommer bli en lång dag idag. Som varje tisdag några veckor framöver. Slutar skolan 14.30 typ, plugga teori fram tills teorikursen startar 16.30. Och sen håller den på i ca 2 timmar. Hoja. Kanske åker till Sunderbyn och övningskör direkt efter det också. Måste köra så mycket som möjligt nu, det är faktiskt bara 2 månader kvar till min födelsedag och inom en vecka efter det ska jag ha kortet (lappen) i min hand. Så det så!

Kvalsterbajs

Visste ni att ungefär 90% av det som finns i sängen är kvalsterbajs?
 Hur äckligt är inte det då?

Alltid är det något

For ju som sagt till Umeå imorse utan några som helst förväntningar. Kom dit 07.20 och mitt besök var planerat 8.00. Men då helt plötsligt hade dom kommit på att dom skulle ha personal möte just kl 8.00. Och det hade dom alltså vetat om sen i fredags men inte kunde dom ringa och berätta det inte.

Fick iallafall komma in 9.05, alltså drygt en timme efter jag hade min tid. Var där inne i ca 10-15 minuter. Dom konstaterade att det blivit lite bättre i böjningen och att det är in inflammation i leden. Great, och det beordde på att dom väntade i två år på att operera mig. Snyggt byggt som vanligt Umeå!

Umeå

Yes, uppe före tuppen idag. Det var inte alls kul att kliva upp strax efter 3 men ibland måste man. Nu ska jag hoppa i lite kläder och sen kommer mamma och hämtar upp mig!

Ändrade planer.

Istället för att brassa ner till Umeå ikväll så åker vi tidigt imorgonbitti. Kl 4 har vi räknat med att sitta i bilen. Upp och hoppa 03.30 alltså. Hojja men det är ändå värt att få sova hemma inatt. Patient hotellet är inte direkt att hurra för kan jag lova.


Nu ska vi åka iväg till Sunderbyn, eftersom Tobbe var ut igår så vågar han inte köra riktigt ännu så mamma och pappa ska hämta oss på en liten stund. Kanske passar på att övningsköra lite?

Lukas har fått ett eget rum!

Nu har jag fixat och donat här hemma och resultatet blev ett helt eget rum åt Mr. Pjukis :)

Ska köpa lite leksaker och sånt som han kan få ha där inne









Söndag

Japp då är det söndag igen. Vad ska man hitta på idag?
Jo jag ska ta en lång promenad med Hemi, det är ju faktiskt bara 3 minus grader ute, ska göra klart vårat gästrum, äta middag i Sunderbyn, åka på Hundhuset.  Och så måste jag packa lite. Ska nämligen åka ner till Umeå idag, igen. Vi orkade inte åka imorgon på morgon eftersom att jag har fått en tid där kl 8. Så ikväll efter vi har varit på Hundhuset så åker jag och mamma ner dit. Känns så där lagomt onödigt, jag har en känsla att det kommer bli som dom flesta andra gångerna man åker ner. Man kommer dit, dom känner lite på armen och säger att man kan åka hem och komma tillbaka om en månad. JAHAPP!

Nej nu ska jag stoppa i mig lite frukost.

Jag tror att jag är allergisk mot alkohol.

Så fort jag är i närheten av någon som dricker alkohol så får jag sprängande huvud värk. Det kan räcka med att någon bara dricker en öl. Samma sak när Tobbe har varit och festat, då är det jag som blir bakis hela dagen efter och inte han. Hur sjukt är inte det?

Ikväll for vi iallafall iväg till Jocke där dom skulle ta någon öl. Och som vanligt efter en stund så fick jag huvudvärk. Så jag tog med mig Hemi och gick till bussen. Och när jag är två hållplatser hemmifrån så kommer jag på att jag inte har någon nyckel. Less blev jag då men som tur var så hade inte mamma somnat ännu så jag for dit en stund medans jag väntade på att Emil skulle komma och hämta mig så jag kunde ta mig in i lägenheten.

Och nu sitter jag här, lite små less och trött. Ska tvätta bort sminket och hoppa i säng så fort som möjligt!

Lördag morgon.

Sov väldigt länge idag faktiskt. Har sovit väldigt dåligt inatt, Tobbe hade också gjort det. Men nu är jag iallafall pigg och glad. Har precis gjort lite fotbad och sånt! Jag hatar fötter men ibland så måste man ju!

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, jag hade velat åka och kolla på pappa's nya Mustang men vi får se hur det blir med den saken. Det blir då iallafall en lång promenad med Hemi så han får komma ut i friska luften och röra på sig :)


Glömd telefon

Kvällen har spenderats på Varvet med Grew och Linn. Har kollat Let's Dance och bara taigt det lugnt. Men såklart så lyckades jag glömma min telefon dära. Skit också, och inte orkade vi åka och hämta den ikväll, så det får bli imorgon.

Nu blir det läggdags!

Bilder!

















Kisse


Hem ljuva hem

Fortfarande lika kallt ute, hade mycket hellre legat i en solstol i Grekland!
Men jag har iallafall nyss kommit hem. Började dagen med rättskunskap, ganska lugn lektion, sen blev det engelska, bägaren rann över och vi gick därifrån, traskade förbi körskolan och gjorde en fas, 3 poäng i från godkänt och då har jag inte ens läst något om det som fasen handlade om! Duktigt tycker jag! Sen blev det idrott, var faktiskt kul, gjorde lilla äventyrsbanan samtidigt som 6 personer satt fast i varandra.

Har även hunnit med en timmes massage på sjukhuset, skönt var det. Nu är jag helt avslappnad i hela kroppen, så jag tänkte dricka en kopp thé och bara mysa på i soffan en stund innan det är dags att göra middag!

Jag måste bara få visa den här


Hur söt får man vara egentligen?

Start i backe

När vi var på Ica Maxi och handlade så träffade vi mamma & pappa. Det bestämdes att vi skulle åka hem till dom så jag fick övningsköra. Sagt och gjort. Massor av träning på att starta i backe och sen körde jag hem mig själv.

Nu hade jag tänkt fota lite, troligtvis blir det väl på barnen. Har ju inte haft några bilder att lägga upp här på flera dagar. Skärpning damen!

Cold as ice

Jag var så frusen när jag kom hem idag, eller okej jag har varit det hela dagen. Så jag la mig i badet med väldigt varmt vatten och några droppar babyolja så nu är jag varm och len. Lovely. Och snart kommer lilla Hemi hem, som jag har saknat honom idag! Även fast det var grymt skönt att slippa gå ut i kylan imorse och när jag kom hem från skolan. Men jag saknar honom!

När han kommer hem ska vi åka till Storheden en snabbis och handla. Hemi behöver ny mat och jag behöver Cheerios.

Ännu en skoldag bortgjord

Satan vad det var kallt ute idag!! Jag trodde inte att det skulle vara det, även fast jag kollade termometern innan jag gick ut. Jag höll seriöst på att börja gråta innan jag var framme vid skolan. Är det lika kallt imorgon så har jag garanterat mössa, halsduk och vantar!

Svängde iallafall förbi körskolan en snabbis när vi slutade, båda för att värma mig och för att plugga lite. Och nu är första fasen avklarad. Skönt känns det kan jag lova. Ska klara minst en i veckan hade jag tänkt.

Nu ska jag börja knåpa ihop någon middag, är galet hungrig även fast jag höll på äta ihjäl mig på skolan idag!

Jag hade tydligen ännu längre sovmorgon

Idag tog jag mig upp ur sängen strax efter sju, glad för att ha fått sova en stund längre än vanligt. Men när jag hade varit uppe några minuter kommer jag på att vi har sovmorgon till 10 idag. Hur irriterande är inte det? Jag hade kunnat få sova i lugn och ro till 8.30 men nej jag kliver upp kl 7 istället.
Nåja, det betyder ju bara att jag kan ta en lång och skön dusch. Fast då somnar jag väl säkert.

Idag är det iallafall skola som står på schemat. Slutar vid 15 tiden och då blir det raka vägen hem och städa. Det börjar se ut som skit här och jag blir ju tossig.

Nej nu hade jag tänkt hoppa in i duschen!

Under veckorna är jag dålig på att uppdatera

När jag kom hem från skolan idag så hade någon bitit sönder våran internet kabel. Snyggt tänkte jag och blev som vanligt förbannad. Så vi brummade ut till Antnäs och hälsade på, fick lite go fika + kaffe. Tog med oss en internet kabel hem så nu är jag gladare!

Körlektionen gick iallafall mycket bättre än förväntat, jag fick veta lite vad jag behöver träna på och så. Skit bra ju, så här nån dag så ska jag och mamma åka och träna på att starta i backe, jag kan göra det men jag har ändå lite problem med det.

Eftersom att vi lämnade Hemi i Antnäs så han har sällskap imorgon så betyder det sovmorgon för mig imorn! Lovely, fast det blir nog tomt i sängen utan våran bejbis.. Men han har roligare på dagen om han slipper vara själv.

Juste, lägenheten blir det ingenting av. Dom bjöd över oss med nästan 50.000 och då tyckte vi att det blev för dyrt. Men det kommer fler och säkert bättre senare!

Nu ska jag lägga mig i sängen, läsa några sidor i teoriboken och sen sussa! Godnatt!

Tidigare slut

Är det inte typiskat att vi fick sluta 2½ timme tidigare idag när jag hade varit smart och bokat körlektion direkt efter skolan? Nu har jag ju iallafall suttit och pluggat teori en stund och då är det bara 1½ timme kvar tills jag ska köra. Orkar inte gå till stan och jag orkar inte plugga nå mer teori. Så jag kommer väl sitta kvar här på biblo tills det är dax.

Höjde förresten budet på lägenheten idag, hoppas hoppas!


Lite lugnare

Den här dagen kommer nog bli lite lugnare än igår. Men nervös kan jag ju säga att jag är iallafall. Direkt efter skolan har jag ju min första körlektion. Hoja. Men det kommer nog att gå bra så länge jag inte kör ihjäl oss.

Jag är uppe i ovanligt god tid idag, brukar alltid ligga och dra mig tills jag verkligen måste stiga upp men idag tvingade jag upp mig själv 06.45 så att jag skulle slippa stressa på morgonen. Men jag hade mer än gärna sovit en stund till. Nej nu ska jag stoppa in linserna och äta frukost! Vi hörs senare..


Min lilla bejbis..

Fullt upp hela dagen

Jag är helt färdig efter den här dagen. Började med prommis på morgonen så Hemi fick springa av sig, var en snabbis i skolan, hem och åt lite snabbt, tillbaka till stan, teorikurs, sunderbyn, övningskört och nu har jag precis kommit hem. Helt galet vad jag har varit i gång idag. Och jag kände att jag verkligen var tvungen att övningsköra efter som jag har min första körlektion imorgon. Väldigt nervöst men samtidigt kul, jag var faktiskt skit duktig idag!

Nej nu ska jag kolla igenom teori boken och sen ska jag hoppa i säng så jag orkar stå i köket hela dagen imorgon!

Har tyvärr inga bilder att bjuda på idag..

Tisdag. Ge mig helg

Tisdag idag då. Nu känns det som att dagarna går väldigt sakta. Fast januari och februari brukar ju vara rätt segt för det mesta. Har en sjukt lång dag idag, går skola 12-15, sen blir det att knalla runt i stan tills teorikusren startar 16.30. Känns gode onödigt att gå den kursen men man måste ju..

Måste få skryta lite om Hemi också. När vi var på morgon rundan var det nämligen en hund, en sån där liten pudel liknande sak) som började skälla åt Hemi och när jag kände att han var påväg att skälla tillbaka så röck jag till i kopplet ordentligt och han sa inte ett pip. Så skönt om det funkar så det blir ett slut på detta skällande!



Nu hade jag tänkt äta lite frukost och sen gå en lite längre promenad med Hemi innan jag ska till skolan, mindre kul bara är ju vädret. Snö och blåsigt!

Siffror hit och siffror dit

Nu har jag suttit och räknat, flera gånger om för att se hur allt ska gå ihop. Och det verkar som att det kommer att göra det, om inte lägenhets priset stiger enormt mycket. Renoveringen blir iallafall relativt billig. Och väldigt snyggt!


Får hoppas bara på att alla andra som var och kollade hatade den eller något så vi får den! It would be perfect. Hade ju varit coolt om vi vann en halv mille på triss. Då hade vi inte behövt betala ett öre. Jag försökte iallafall idag men vinsten hade 3 nollor för lite. Attans!

Ny lägenhet?

Har ju varit och kollat på lägenheten nu. Båda två är sugna på att ta den men det var väldigt många som var där och kollade så vi får se hur det blir. Ska iallafall ringa mäklaren imorn och ge ett bud på utgångspriset och säga att vi kan skriva papper på en gång! Jag vill verkligen ha den, helt perfekt hade det varit. Så mysig inglasad balkong och allt.

Ska ränka lite nu på renovering osv och sen ska jag ta en lång promenad med Hemi runt Gammelstan.

Hemi & Diva!

Nu har vi varit ute i Sandnäset någon timme så Hemi och Diva har fått busa av sig. Både ute på isen och hemma hos dom. Men någonting Hemi måste lära sig är att veta när det är nog. Diva vart less på han där på slutet för att han aldrig ger sig. Men jag tror ändå att dom båda tyckte att det var kul. Till en början iallafall. Men nu är det verkligen dags för kastrering, han försökte nämligen sätta på henne 90% av tiden. Fick några väldigt fina bilder faktiskt!



















Ni kanske tycker att det är svårt att se skillnad på dom.
Hemi har vita tassar och Diva är lite mörkare i ansiktet.
Så nu borde ni veta vem som är vem :)




Godmorgon!

Solen skiner ute och det är inte ens minus grader!

Så direkt när vi har ätit frukost ska vi gå ut på en lång promenad och bara njuta. Hemi blir nog väldigt glad också. Jag ska prova att ta hans koppel runt midjan på mig idag och se om det funkar, då blir det ju perfekt om jag vill gå med stavar nån gång när han är med. Det blir bättre för min arm också skulle jag tro.

Nej nu är det dax att äta lite frukost och ta på sig lite kläder! Kameran följer med på promenaden, ska försöka få några fina bilder på lilleman!

Jag tog mig i kragen iallafall

Typiskt nog så dog min telefon precis när jag skulle ut på prommis så jag tröck i den i laddaren några minuter och sen tog jag med mig stavarna och traskade ut. Var så grymt härligt väder, tänkte bara gå ett varv här runt gränderna men när jag hade gjort det så var jag inte riktigt redo att gå in så jag gick 1½ varv till. Och gissa om det var skönt?!


Bejbis Hemi!

Mina planer nu är att dricka en kopp té, äta en mandarin, bortsta tänderna och lägga mig i sängen med min bok. Det är ju faktiskt en dag imorgon också, och då ska jag göra allt som jag egentligen hade tänkt göra idag plus lite till. Ska kanske få träffa lilla Dolly!! Som jag har längtat! Hon är nämligen Hemi's tjej och mamma måste ju såklart få godkänna ;)

Rastlös

Nu börjar det krypa i kroppen. Jag har inte varit utanför dörren förutom när jag var ut med Hemi på morgon rundan och när jag var ut och sa hej till min syster. Det känns inte bra att jag har legat i soffan eller sängen i princip hela dagen så nu ska jag gå ut på en långprommis. Ha hög musik i öronen och bara gå, gå och gå. Synd bara att inte Hemi är hemma, annars hade ju han fått följa men dom kommer nog inte hem ännu på ett tag.

Juste, har precis sett Zack and Miri make a porno. Sjukt rolig och bra film! Den måste ni se faktiskt.



Jag har inget att tjura över idag

Egentligen har jag inget speciellt av tjura över idag. Okej, jag har ont i kroppen. Men det har jag ju alla andra dagar också så varför gnälla över det?

Nu har jag ångest och dåligt samvete för att jag bara legat i sängen hela dagen. Tobbe har ju tillochmed varit en ängel idag och städat när inte jag har orkat. När han kommer hem ska jag krama han tills han nästan kvävs och aldrig släppa. Från och med nu ska jag sluta ta saker för givet. Det blir så himla lätt att man gör det, men nu är det slut på det svammlet! Jag tänker inte ta något förgivet som jag inte skulle klara mig utan!

Jag ska ta tag i mig själv nu och göra klart städningen.

Någon med massor av pengar över?

Någon frivillig som vill ge oss sisådär 50.000kr? Skulle vara snällt.

Orkeslös

Idag har jag ingen lust till något över huvudtaget. Var egentligen bjuden på middag i Antnäs men jag orkar inte visa mig bladn folk. Skulle ha tränat och städat också men jag har inte tagit mig upp ur söngen förutom att gå ut med Hemi en gång.

Nu har iallafall Tobbe åkt till Antnäs och jag ska gå och lägga mig i sängen igen.

Lets Dance

Jag antar att jag inte är den ända som sitter och kollar på Lets Dance. Men är det inte typiskt att jag slog igång TVn precis när Blondinbella får sina poäng. Jag missade alltså att se dom dansa. Vilket skit. Men man såg ju på hennes ansiktsuttryck att hon inte var nöjd med dom väldigt låga poängen! Hade inte jag varit heller iofs.


Nu har iallafall Yve och Moa åkt hem. Vi har druckit kaffe och ätat muffins, surrat massor givetvis också. Jag kommer att sakna henne juuu! Men hon har ju iallafall skaffat en blogg som jag kommer följa varje dag så jag har lite koll iallafall på hur hon har det :)

Städa städa städa

Har satt i gång städningen för en stund sen! Badrummet är klar iallafall så nu är det ju bara resten kvar. Men badrummet är fan jobbigast! Blä.

Yve och Moa ska iallafall komma hit och fika snart. Yve flyttar nämligen till Australien på söndag. Jag är galet avis på henne, jag skulle också vilja göra något sånt men jag tror att jag är för feg. Skulle inte kunna lämna Tobbe och alla barnen för att åka iväg sådär. Men hade jag vart singel hade jag nog gjort det! Kommer iallafall sakna henne sjukt mycket, och hon ska dit på obestämd tid så det kan ju bli skit länge!

Nåja, nu ska jag bara snabbstäda resten innan dom kommer så får jag göra det ordentligt imorgon!

Jag lever i stress!

Just nu känns det verkligen som att jag lever i stress. Eftersom att jag var sjukskriven förra året så har jag 300 poäng att ta igen. Och det är nu jag måste göra det! Samtidigt som jag ska hinna bli frisk, ta körkort, jobba, uppfostra och ta hand om Hemi. Måste ju hinna med att slappna av och vara med mina nära också! Hoja, jag vänjer mig väl snart!


Nu ska jag iallafall börja med våran storstädning. Här ska dammsugas, skuras, dammtorkas, rensa, ALLT! Det kommer nog ta hela helgen eftersom att vi har massor med planer.

Dags för skola

Blä vad det är tungt att klia upp den här tiden på dygnet. Även fast jag somnade kring 22 igår så är jag sjukligt trött. Vad ska man göra för att vara pigg på morgonen? Någon som vet?


Måste iallafall börja göra mig klar för att åka till skolan. Bussen går om en halvtimme och då har jag min första lektion i Rättskunskap. Får väl se om det är intressant. Och jag hoppas starkt på att vi inte har någon idrott idag!

Kvällsstädning

Har gjort en snabb städning i lägenheten nu. Diskat undan och plockat undan lite grejer. Hatar att kliva upp på morgonen när det är stökigt. Men tyvärr så har inte min huvudvärk släppt ännu så jag tänkt göra kväll nu. Borsta gaddarna och sen hoppa i säng och läsa lite i min bok. "The Dirt". Den är riktigt bra faktiskt, rekomenderar den verkligen!


Så gonatt vi hörs imorgon!

Dålig uppdatering

Var i skolan 8.15-15.15 idag. Fick sprängande huvudvärk kring 13. Tur att vi hade en lugn dag, annars hade jag varit tvungen att åka hem. Svängde in på körskolan påväg till bussen och kollade så att dom hade skrivit in mig och så.

När jag kom hem tröck jag i mig en panodil forte, svepte 2 glas vatten och gick och la mig i sängen i förhoppning att huvudvärken skulle försvinna och det gjorde den nästan. Efter att jag fått i mig mat och lite choklad så känns det mycket bättre! Men jag ska ändå vila några minuter till så det kanske går över helt.

Har förresten bokat min första körlektion också! Nu är körkortet inte alls långt borta, så håll er undan vägen!



Muffinsbak!

Kvällen har bestått av muffinsbak med Linn. Eller okej Tobbe var med också men han påpekade mest hur det egentligen skulle gå till :p I vanlig ordning!









Nu blir det sängen så jag orkar upp till skolan imorn!


Idag är jag effektiv!!

Jag har varit vaken i 3 timmar och jag har hunnit göra massor! Har diskat ett helt berg, bytt sängkläder, bokat tvätt tid, packat ner tvätten i påsar, varit ut med Hemi 2 gånger  och påbörjat en städning av balkongen. Kl 12 ska jag gå och stoppa igång dom första maskinerna och medans jag väntar på dom ska jag och Hemi ta en långprommis. Han är gode rastlös just nu så han blir nog glad när vi går ut :)


Nu ska jag fortsätta med balkongen, måste sopa, ta in min "julgransslinga" och slänga allt skräp som är där.

Mina nyårslöften

  • Träna/motionera mer
  • Äta mindre skräpmat
  • Bli bättre på att spara pengar
  • Fortsätta sköta skolan
  • Åka utomlands minst 1 gång

Godmorning sunshines..

Sjukligt trött idag. Hemi har inte alls velat sova på morgon. Jag brukar ju få sova ostört till halv 9 iallafall men idag började väckningarna redan halv 8. Vi låg iallafall kvar och kramades till kl 9 och nu har vi precis varit ut på morgonrundan.


Idag ska jag vara snäll och ta alla promenader med Hemi så Tobbe får vila ordentligt när han kommer hem från jobbet för en gångsskull. Och nu på dagen ska vi nog gå långa svängen runt hela Gammelstan, Karin var sugen på att följa men jag tror inte att hon vill kliva upp ännu. Ska ringa henne iallafall och höra.


Ska försöka hinna med att träna också, och boka tvätt tid. Mycket som ska göras idag känner jag. Ska överraska Tobbe också med att städa och ha maten klar när han kommer hem. Bara för att jag var lite besvärlig med honom imorse. Juste! Måste ringa mäklaren också ju!

Tjockis :)

Jag vart extremt sötsugen så vi brassade iväg till Ica Maxi och köpte hem lite gott, bland annat kladdkaka som vi har tryckt i oss nu. Pngrar att jag åt så mycket dock, har ont i magen nu :p Men så blir det alltid så fort jag äter någon kaka eller liknande. Jag är som sugen på att baka något så vi köpte hem lite ägg och sånt så jag får se om jag kanske tar mig i kragen och bakar muffins. Alltid bra att ha i frysen om det kommer besök!


Toobs ska snart åka iväg till Arcus och släppa lös Hemi en stund, och jag ska umgås med Karin. Har inte blivit av alla andra gånger så förhoppningsvis missar hon inte bussen den här gången :)

Nya kameraväskor!

Har varit runt hela stan idag och letat efter TV åt Emil. När vi var på Elgiganten så passade jag på att äntligen köpa en kameraväska till min systemkamera. Köpte en åt digitalkameran också, även fast den används så sällan nu. Men det är ju iallafall bra att ha.


Tobbe's tatuering!


Tisdag

Nu känns det som söndag igen. Man blir ju helt dagvild av alla röda dagar och allt vad det nu är. Men på torsdag kommer man in i rutinerna igen. Förhoppningsvis. Känns lite jobbigt dock att komma tillbaka till skolan. Men ändå skönt att göra bort det. Kommer vara en jobbig termin, har sjukt mycket kurser som jag ska läsa. Jag hade ett skit bra schema förra terminen men nu blir det ganska så mycket mer!

Idag hade vi iallafall tänkt åka ut till Antnäs och aktivera hunden och försöka få igång mitt trådlösa internet. Så nu är det väl dags att börja göra sig redo att åka.



Tatueringen var grym!

Nu har Tobbe äntligen kommit hem så jag har fått se hans nya tatuering. Dock med plasten på men det såg riktigt grymt ut! Jag är sjukligt avis, måste också tatuera lite snart! Var gode länge sen nu och jag har ju massor med planer. Men då måste jag antingen få mamma's eller pappa's godkännande eller vänta till slutet på mars. Det återstår att se.


Vi ska iallafall lägga oss i soffan nu och kolla Walk The Line!

Rastlös till tusen

Nu har Tobbe suttit under nålen i dryga timmen. Undra hur det går? Vill ju inte ringa och störa. Men han får gärna vara klar snart så han kan komma hem och kramas! Fast nog blir det lätt 2 timmar till iallafall, och sen tar det ju en stund att köra hem. Vad ska jag hitta på?


Har nyss slipat lite i hallen, men jag var tvungen att lägga ner för armen bråkade med mig som vanligt. Så jag har målat naglarna och sånt tjejigt. Kanske ska vara seriös och göra fotbad och sånt också? Och sen blir det långpromenad med hunden bara för att få komma ut i friska luften en stund.

Pyssel

Imorgon ska vi förhoppningsvis tapetsera om i hallen. Eftersom att Hemi har gått lös på alla väggar där så måste vi tapetsera. Så nu hade jag tänkt sysselsätta mig med att slipa och spackla väggarna. Sen är det bara att hoppas på att det blir tapetsering imorgon. Tobbe är ju och tatuerar sig så vi får se hur armen hans mår imorn.


Nåja, dags att sätta igång med spacklet!

Galen Chevy

Chevy ramlade ner från soffan idag och det ända han kunde stoppa klorna i var mitt ben


Chevy's fall resulterade i ett 15 cm långt rivsår!

Tv spel är inte min grej

Jag hatar Tvspel. Har nog alltid gjort det och kommer väl säkert alltid att göra det. Tobbe tvingade mig nyss att spela med han nu när han har köpt en till kontroll. Jag gick med på det och efter 30 sekunder vart jag förbannad och kastade iväg kontrollen. Jag har för det första absolut inget tålamod, för det andra så är det tråkigt, för det tredje så är jag en sjukt dålig förlorare. Så nej, inga tvspel för min del!

Så typiskt!

Inget av mina ärenden gick speciellt bra. Det jag skulle köpa på apoteket var slut så mamma ska köpa det i Sunderbyn istället. Och på banken sa dom att det inte finns något sparkonto som man inte har kontroll över på Internetbanken. Eller jo det fanns ett fast då var man tvungen att lägga in minst 5000kr och binda dom i minst 3 månader och jag har inte 5000kr. Så då får jag ge pengar åt mamma så får hon spara dom åt mig istället.


En väldigt liten och trött Hemi


Nu ska jag gå ut och busa med Hemi, tror att han är lite rastlös faktiskt.

Fångade på bild

Detta lyckades Tobbe fånga på bild igår.

Det är inte ofta dom faktiskt myser,
dom busar för det mesta!

Designproblem

Nu har jag suttit och knåpat på min design hur mycket som helst och jag får inte till det! Någon som känner att dom har lust att göra en åt mig?? :) Jag är verkligen dålig på alla koder och skit. Jag förstör bara när jag är där och ändrar :p

Morgonrunda

Har precis varit ute på morgonrundan med Hemi. Han har väl väckt mig säkert 10 gånger idag, för så fort man rör på sig så tror han att jag vaknar och då kommer han och pussar. Och det är inte en puss det handlar om, utan 10.000. Men jag lyckades ligga kvar i sängen till kl 9 iallafall.


Idag hade jag tänkt ta en prommis till Stadsö Centrum och göra lite ärenden. Bland annat gå på banken och apoteket. Sen på hemvägen ska jag svänga förbi och träna också.

Mean girls in bed

Nu ska vi gå och lägga oss i sängen och se slutet på Mean Girls. Har väl sett den 700 gånger förut så jag lär nog somna snabbt. Annars ska jag läsa "the dirt" så man blir trött!

Har kommit på ett nyårs löfte också, eller det är väl mer än sek jag ska göra och inte ett löfte, eller jag vet inte. Men jag ska iallafall gå till banken och öppna ett sparkonto. Har ju ett e-spar nu men då är ju pengarna tillgängliga hela tiden så nu ska jag kolla om jag kan få öppna ett så att jag måste gå till banken för att kunna ta ut pengarna. Ska sätta in 2000kr på en gång tänkte jag. Så fort jag får en tuss så ska jag lägga in dom där. Jag tänker bli rik!


Avslutar med en bild på världens finaste Hemi!

Julen är borta för den här gången

Nu har jag städat bort julen helt. För några dagar sen plockade jag bort alla tomtar och nu har jag även tagit bort ljusstakarna och julgranen. Det är lättare sagt än gjort att klä/klä av en julgran när man har två galna katter som vill vara med hela tiden. Det tog en halvtimme att få ner allt för att dom skulle vara och klättra och jaga alla pumlor. Men nu är det gjort. Fick laga julgranen lite också, den har gått sönder lite när dom har busat i den men nu är den hel och fin igen.


Jag har nog aldrig varit så här tidig med att ta bort julpyntet, brukar gärna ha kvar det länge! Typ till mars :p

Rantarsväng

Har rantat runt hela dagen känns det som. Först Dollar Store, så nu har vi typ 8kg kattmat hemma. Hemi fick även en påse med Frolic som han älskar. Sen blev det att handla på Willys och sedan på Ica Maxi. (Willys har inte järnbrus och den kattsanden vi brukar ha). Han även med en sväng på Rusta för att köpa batterier, har slut i ALLA fjärrkontroller. Så nu ska jag sysselsätta mig med att byta glödlampor och batterier.



"The Dirt"

Nu hade jag tänkt gå och lägga mig i sängen och läsa lite ur "The Dirt". Har som inte blivit av på senaste men nu ska jag ta tag i den! Sen blir det att sussa för natten. Har massor att göra imorgon!



Mina små hjärtan


Tråkig tjej

Jag känner mig väldigt tråkig idag. Vet inte alls varför.

Har iallafall kommit hem från Piteå nyss, och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på ikväll. Troligen ingenting alls. Det är skönt oftast. Kanske tar mig i kragen och städar badrummet. Har inte gjort det efter att kattena hade fest. Pjuh. Annars blir det soffan all night long. Kanske slår på någon bra film? Återstår att se.

Nu ska jag fortsätta vara tråkig iallafall!

Lördag

Jag känner mig seg idag. Men vi har iallafall hunnit vaa och hjälpa mamma och pappa att hämta hem en TV och sen har vi fikat hemma hos dom. Ska strax åka iväg till Piteå och äta middag. Tänkte att jag skulle övningsköra dit, börjar ju på körskolan om bara några dagar så det är dags att börja köra mycket nu!

Först ska jag plocka lite här och vila några minuter.

Fredagen

Jag och Lollo bestämde oss för att åka och simma. Sagt och gjort, 16 längder. Sen 30 minuter i solarium. Sjukt jobbigt att ligga så länge! Man blir galet rastlös och varm. Men rören här är ju inte dom bästa så man måste ju.

Har hunnit vara på Arcus med Matte och Denise också. Släppte lös hundarna så dom fick busa av sig båda två. Film här blev det efter det. Som man bäddar hette den. Köpte den igår för att jag hade för mig att den var bra, och ja det var den!

Nu blir det att plocka undan här och sen hoppa i säng. Ska följa med mamma & pappa och köpa TV imorn och sen blir det middag i Piteå. Kommer inte ihåg sist jag var där? Väldigt länge sen iallafall.

Mina barn har haft fest

Den här gången är det inte Hemi som har haft en liten fest, utan det är Kisse och Chevy. Dom har nämligen hittat 2 toarullar som numera är i väldigt små bitar.


Det känns inte som fredag

När jag vaknade imorse var jag helt säker på att det var måndag. Men icket, det är fredag idag. Planerna är att vara ute med Hemi minst 1 timme. Väldigt kul i -15 grader.. Hans jacka åker nog på! Och sen ska jag även hinna gå till gymmet för att både gymma och simma. Hade egentligen behövt sola också men jag vill inte lämna Hemi själv så länge.


Nu hade jag bara tänkt slappa någon timme, äta lite frukost och bara känna lugnet. Idag ska jag inte stressa och inte städa! Det måste inte vara kliniskt rent hela tiden försöker jag intala mig själv. Gör ju knappt annat än städar.

Film och mys

Jag har bara latat hela dagen. Förutom att vi for till Coop och köpte hem lite gott. Det har ju varit Vänner maraton hela dagen på 5an så jag har legat och sett det. Och nu är det en film på 5an, Cropse Bride heter den. Verkar faktiskt bra! Trodde att det var nån skräckis med den är ju animerad :) Så det blir film, ostkrokisar och julmust hela kvällen!



Vårat mysiga sovrum!










Bilder från Nyår

















Första dagen 2009

Idag har jag och min älskling varit förlovade i 1 år!
Förstår inte riktigt vars tiden tog vägen.
Jag älskar dig hjärtat!


Raketerna var typiskt dåliga

Vi bestämde oss för att åka in till stan och kolla raketerna iallafall. Så vi plockade upp Linn, Teza och Erica i Sunderbyn och sen for vi till stan. Raketerna var inget att hurra för kan jag lova. Försöka få en bild men det var inte det lättaste. Dom skjöt dom väldigt lågt så jag fick med allas huvuden och träd och sånt. Nu börjar det nog vara dax att köpa ett nytt objektiv. Men jag är inte så insatt i vad man ska ha så jag får åka på Expert och kolla.


Tar en bild från förra året, fick inga bra alls idag.


Hemi brydde sig iallafall inte alls i raketerna. Han och Tobbe var och promenerade vid teatern, och där lät det tydligen mycket men ändå brydde han sig inte. Skönt att han inte blev rädd så man slipper ge han lugnande och sånt varje år.

Nu har jag och Tobbe precis druckit varsit glas med skumpa för att fira in det nya året och nu hade vi tänkt gå och lägga oss i sängen och mysa. Vill inte sova bort hela dagen imorgon när T är ledig.

RSS 2.0
Reggad på Commo.se