Ännu mera shopping

Idag har jag spenderat massa pengar igen. Först var jag och Linn och inhandlade ingredienser till lussebullarna som vi ska baka för vårat projekt arbete, och bara all saffran kostade 250kr. Helt sjukt dyrt. Sen så skulle jag bara gå in på smedjan och köpa rengöringsservetter, men jag kom därifrån med en klänning och ett linne också. Inte smart att gå in på Carlings!

Tub klänning

 

Tub linne med dragkedja på ryggen


Ja vad ska man säga?

I hlegen har jag ju som sagt jobbat på en nattklubb/pub i Arvidsjaur. Och jag säger bara vilket jävla skit ställe. Ingen av cheferna hade koll på nånting dom frågade liksom oss om saker som dom ska ha koll på. Allting i lokalerna vara bara rörigt och som grädde på moset så fick man en lön som knappt var värt namnet. Vi åkte bil i 8 timmar för att ta oss dit och hem, vi jobbade typ 11 timmar och jag fick ungefär samma lön som jag brukade få i Boden på EN kväll. Helt sjukt. Men jag har iallafall lärt mig att jag inte kommer att jobba åt honom mer.


Nu är det helg, och det betyder jobb!

Igår ringde min syster och frågade om jag var sugen på att jobba. Sjävklart!! Så ikväll, och imorgon kväll så kommer vi att befinna oss i Arvidsjaur och vara bartenders. Jag har en känsla av att det kommer att vara sjukt kul och att jag förhoppningsvis kommer att lära mig massor! Kl 19 hoppar vi in i bilen och åker iväg och innan det måste jag hinna med en del. Har slängt i en toning i håret nu, min utväxt började vara gräslig så nu ryker den. Hade behövt knalla iväg till Willys en sväng, och hinna sova en stund.

Kommer nog inse ikväll hur mycket jag faktiskt saknar mitt gamla jobb, och mina gamla jobbarkompisar. Även fast vi bara jobbade tillsammans under några månader så hann vi bli så jäkla tajta. Jag saknar er ska ni veta!!


Nu måste jag sätta igång så jag hinner med dagens bestyr!


En shopping sväng

Idag har jag hunnit med en sväng på stan med min kära mamma. Kom hem med lite nytt!

Världens gosigaste tofflor!

 

En kort "skinn" tröja

 

och ett linne/klänning


All I Want For Christmas Is You

Jag har ju som sagt julpyntat här i lägenheten så jag tänkte lägga upp ett par bilder.

 

 

 

 

 

 

 

Det är så mysigt under julen!


Det börjar vara dags att julpynta!!

Har läst i flera bloggar nu att dom börjat julpynta så då får faktiskt jag också det. Även fast Tobbe säger att man inte gör det förens typ dagen innan julafton. Har iallafall varit i Sunderbyn nyss och hämtat hem allt pynt så nu ska jag börja lite smått :)

Kisse var i granen hela förra julen :p


Tjenare Kungen!

Den här dagen har gått sjukligt sakta. Beror nog både på att det är måndag och att jag känner att en förkylning är på ingång. Tobbe blev nämligen sjuk och febrig igår, och jag har hostat hela dagen och nu börjar jag känna mig hängig. Ska vila och trycka i mig lite vitaminer hela kvällen!

När jag kom hem från skolan så slog vi igång en film som vi köpte häromdagen. Tjenare Kungen hette den, en svensk film som faktiskt var bra. Det skadade ju inte att Frank (ni vet från Johan Falk) var med.


Helgen

I fredags blev det som sagt utgång för mig och Linn. Hann med Allstar två gånger och en gång på Cleo. Var dock ingen höjdare på något ställe tyckte jag så jag var hemma i sängen strax efter 2.
På morgonen mådde jag pyton, och det var inte på grund av alkoholen, utan jag hoppade nämligen studsmatta på idrotten i fredags och det var jäkligt dumt gjort. Nog för att jag visste att jag skulle få lida för det, men jag älskar att hoppa!
Iallafall så sov jag omvartannat till klockan 15 på lördagen och då var det bara att hoppa i kläderna och åka ut till Sunderbyn.
Där blev vi bjudna på surströmming, potatismackor för min del. Jag åt tills jag höll på kräkas! Men gott var det. På vägen hem stannade vi på Ica Maxi för att köpa några filmer och lite gotta till kvällen, men vi gick och la oss istället för att se film, vi somnade strax efter 21. Välbehövligt!!

Idag har jag lite städdag här hemma. Tobbe är ute i Antnäs och hjälper dom att bygga tak så jag passar på att röja undan lite och tvätta. Köket får Tobbe ta när han kommer hem..

 


Utgång med Limp Bizkit!

Jag och Linn har planerat en utgång i jag vet inte hur många veckor och idag blir det av. Tidigare helger har det dykt upp annat men nu fick det plats i planeringen :)

Så nu ska jag äta lite lyxmat som Tobbe har lagat och sen kommer Linn hit efter det så sätter vi igång att blanda lite goda drinkar! Har några flaskor sprit som står och väntar på att tömmas.

Nej nu måste jag sätta igång med förberedelser!

 

 


Det rullar på..

Idag mår jag lite bättre än vad jag gjorde igår, men jag är fortfarande väldigt mörbultad och trött. Jag har iallafall varit ganska duktig idag, ända sen jag kom hem från skolan vid  så har jag vilat. Efter min första powernap kom mamma Kajsa förbi och hälsade på, hon hade med sig världens finaste blommor åt mig, det muntrade upp mig ordentligt!

Har även pratat med ett par lärare på skolan, och jag har ordnat så att jag får läsa en kurs hemifrån, och det betyder 2 timmar mindre skola i veckan. Kanske låter fjuttigt men för mig är det stor skillnad. Det är fortfarande många saker som ska åtgärdas men det är en början iallafall.

Nu ska jag prova att köra lite yoga innan det är dags för Lyxfällan.

Tillbaka på ruta 1

Det är med tårar i ögonen som jag skriver det här inlägget.

Den senaste månaden ungefär så har jag mått riktigt dåligt. Mestadels på grund av min nacke som har varit sämre än vanligt. Jag har även haft konstant huvudvärk. Det är egentligen något som jag borde vara van vid eftersom att jag har haft den till och från i 5½ år, men under senaste halvåret så har jag haft mycket mindre huvudvärk och man blir väldigt lätt bortskämd med det.

Jag kan inte heller påstå att jag har tagit det speciellt lugnt heller som jag egentligen ska, det har varit mycket med lägenhet, skola och många andra saker den senaste tiden.

Jag är inte en person som gnäller över minsta lilla, tvärt om, jag är en jävel på att bita ihop. Och det är både bra och dåligt på sina sätt. Nu har det iallafall gått för långt, jag kan inte fortsätta att intala mig själv att jag är frisk när jag vet att jag är långt därifrån. Men det är inte roligt att acceptera att man bara är 18 år och kan inte göra i närheten samma saker som man egentligen ska kunna göra när man är i min ålder. Under dom här 5½ åren så har jag lärt mig att hantera smärtan, men man kan aldrig lära sig helt, för hur mycket jag än ignorerar den så kommer den alltid att finnas där, vare sig jag vill det eller inte.

Det är dags för mig att inse nu att jag inte är frisk. Jag har ett smärttillstånd som heter neuro dysfunktionellt smärt syndrom grad 3. Inget roligt smärttillstånd är det eftersom att det påverkar hela min kropp.
Det som många tar förgivet får jag ont av att göra. Tex så får jag gräslig huvudvärk så fort jag går upp för en trappa, jag har svårt att gå efter att jag suttit i en bil eller buss längre än 10 minuter, jag kan inte ligga i soffan och se en hel film utan att få ont på diverse ställen. Där är bara några exempel, listan kan göras väldigt lång.

Idag skulle jag iallafall åka till min sjukgymnast för behandling. Redan när jag klev upp på morgonen kände jag att min kropp inte mådde bra, och när jag var på sjukhuset, på väg till min behandling så svimmade jag av smärta. Det var tur att min sjukgymnast var precis brevid mig så han hann fånga mig så jag slapp ännu en hjärnskakning. Det slutade iallafall med ett besök på akuten för att kolla så att allt stog rätt till, och det gjorde det om man bortser från smärtan.

Vi (jag, mamma och sjukgymnasten) kom iallafall överens om att jag måste börja ta hand om mig själv. Jag ska bland annat kolla med några lärare om jag kan få läsa några kurser på distans för att slippa vara långa dagar i skolan. Jag har även förbud mot att lyfta och bära saker.

Jag måste lära mig att acceptera, hur jobbigt det än är..

Jag vill ha en ny design!

Är det någon som kanske är sugen på att knåpa ihop någon frän design åt mig? Snälla? haha

Summering av helgen

I helgen har jag varit lite frånvarande härifrån, så jag tänkte uppdatera er lkite om vad jag har pysslat med.

I fredags var det lugna puckar som gällde, vi hämtade hem lite mat från sub&co och myste på i soffan framför Idol. Andreas och Fanny var också förbi en sväng men mycket mer än så hände inte. Var nog i säng kring 23.

På lördagsmorgonen klev vi upp relativt tidigt för att brassa iväg norrut. Var nämligen en sväng i Haparanda och Torneo. Lyckades göra av med ganska många tusen lappar på Ikea, Skopunkten och Alko.
När vi var klara där så for vi och hämtade Mr Pjukis och drog vidare till Antnäs för middag. Det bjöds på pizza och det var super gott som vanligt.
Efter ett par timmar så drog vi oss mot stan igen och började bygga ihop diverse Ikea saker, perfekt tillfälle att ge Lukas hans present, ett verktygsbälte. Så han och Tobbe var jätte flitiga när dom byggde ihop skåp och sånt.
Vi kom oss nog i säng kring 23 då också, Lukas däckade ungefär en timme tidigare.


Sändagen var också lugn och skön, for och lämnade av Lukas på förmiddagen, kilade vidare till Tobbe's mormor och åt köttsoppa och sen blev vi hemma hela kvällen. Städade, pysslade och avslutade med lite Johan Falk tillsammans med Lillen och Anna.

Han kallade sig för Bob när hjälmen var på

 

 

 

 


Äntligen helg!

I morse var jag på en arbetsintervju. Det kändes väldigt bra och seriöst så jag håller mina tummar och tår för att jag får det!! :)

Ikväll har jag inte en blekaste aning om vad som händer. Tobbe skulle iallafall köpa hem en flaska mousserande vin. Kan hända att vi går ut och äter på något bra ställe och sen går hem och bara har lite fredagsmys, eller så kanske det blir krogen. Jag har ingen aning, den som lever får se!

Nu måste jag iallafall ta mig i kragen och städa varenda millimeter av badrummet!

Off to school

Imorse när jag vaknade så hade jag gräslig migrän. Så jag var tvungen att ringa och ställa in tiden hos sjukgymnasten. Ska dit på onsdag istället så jag får försöka ta det lugnt tills dess. Efter en stund på spikmattan och ett par tabletter senare så är huvudvärken nästan borta. Men det hindrar mig inte från att göra att måsten. Håller på plocka undan i lägenheten och nu har jag gett mig inpå att rensa byrån i badrummet eftersom att den måste bort när vi har köpt tvätt maskin.
Har hunnit med att skicka in några jobbansökningar också, och 20 minuter efter att jag hade gjort det så var en arbetsintervju bokad. Inte illa pinkat måste jag säga, så jag hoppas att det kommer gå bra!

Nu måste jag börja göra mig redo för skolan, har kväll igen så jag är väl hemma strax efter 21 skulle jag tro.

En onsdag avklarad

Ännu en dag avklarad, helt slut är jag.
När jag slutade skolan knallade jag ner på stan en sväng, gjorde bort lite julklappshandling och shoppade lite underkläder och ett linne åt mig själv. Hade laddat upp med ganska mycket pengar på kortet men inte hittar man det som man vill ha för de. Såklart. Men jag fick med mig lite hem iallafall.

När jag var klar med shoppandet så kilade vi ut till Antnäs och åt middag. Väldigt länge sen man var där eftersom dom har varit på Gotland ett tag. När vi var där så bokade vi tid hos en tjej i Piteå som är väldigt duktig med hundar, så förhoppningsvis får vi lite tips om hur vi ska göra med Hemi för att få han att sluta skälla. På tisdag ska vi dit första gången och det ska bli spännande!

Juste! Fick hem papper från mitt försäkringsbolag idag också, dom sa att dom fått in alla journaler från läkarna så nu är den en medicinsk rådgivare som ska göra en bedömning och sen får jag äntligen lite plåster på såren. Förhoppningsvis ett väldigt stort plåster!! En månad ungefär skulle det ta!

Nej nu blir det sängen, ska upp relativt tidigt för att åka till sjukgymnasten!

Ännu en H&M beställning

Det är inte bra att sitta och slö surfa på H&Ms hemsida, man lyckas alltid hitta något som man verkligen måste ha. Och så var det såklart igår, var verkligen tvungen att ha klänningen, och sen var jag ju tvungen att beställa något mer för att det kändes onödigt att beställa en sak. Såå en klänning och en kofta är påväg hem till mig. Försöker intala mig att jag behöver kläderna men jag lyckas inte riktigt.

 

Idag blir det en ganska lugn dag, har ett prov klockan 12 och en lektion kl 13 sen är jag färdig där för dagen. När jag kommer hem ska jag försöka vila en stund för min nacke vill inte riktigt vara med idag.


Man kan äntligen slappna av i soffan

Äntligen kan man slå sig ner i soffan och bara njuta av Desperate Housewives! Mamma och pappa var ju som sagt här på besök, mamma fastnade stenhårt i mitt nintendo wii. Skit nöjd var hon när hon stog där och spelade golf. Blir inte förvånad om hon köper ett eget. När dom for så satte jag igång med att plugga. Har mitt sista prov i prövningen imorn. Hoppas att jag klarar det så jag kan lägga kursen bakom mig!

Tobbe har precis kopplat in våran nya tvättmaskin och startat den. Hoppas att allt fungerar som det ska :)

Här har ni skönheten som troligtvis kommer att skona min nacke!


Tråkiga tisdag

Tisdagar är väldigt tråkiga. Bara tråkiga och långa lektioner i skolan. Men jag lyckades släpa mig dit iallafall och så här i efterhand så känns det väldigt bra. Kom hem för ungefär en timme sen och efter det så har jag hunnit med en snabb prommis och ett yoga pass. Utmattad kan man säga att jag är nu men det är bara att ta sig i kragen och röja undan lite här och sätta igång middan, för om lite drygt en timme så kommer mamma och pappa hit och hälsar på.

Dags att sätta igång. Under tiden bjuder jag på en bild på min going :)


En ledig måndag

Idag fick vi komp för att vi var i skolan i lördags. Gode skönt faktiskt och jag har hunnit göra allt som var planerat för dagen. Bland annat lite yoga, plugga, städa och en massa annat.

När Tobbe kom hem från jobbet så skulle vi möblera klart i vardagsrummet men då välte TVn så vi fick åka till Expert och lämna in den. Får nog en ny om ett par dagar. Så vi gör värdigt vardagsrummet då och jag lovar att lägga upp bilder när vi är klara :)

Nu ligger vi här i soffan och kollar på Sveriges fulaste hem, och jag måste säga att det är fan världens fulast hem!! Riktigt jäkla gräsligt faktiskt.

Matplats i köket

Så här blev det när vi fick in matbordet i köket. Det är ganska trångt, men vi tyckte att det blev väldigt bra iallafall. Vardagsrummet känns väldigt mycket luftigare!

 

 


Farsdag!

Idag är det som nog dom flesta vet farsdag. Vi har firat den i Boden och i Sunderbyn. Började med våfflor hos farmor och farfar, Lukas åt mest sylten. Ganska så söt kille! När vi ätit färdigt for vi iallafall vidare till Sunderbyn där vi tog en promenad med Hemi så han fick springa lös och göra av med lite energi. När vi kom tillbaka hade mormor och morfar kommit och då blev det pizza. Helt proppmätt och trött är jag nu när vi har spelat Wii i någon timme. Har hunnit med att möblera om i lägenheten också. Kan fota lite i köket imorgon, vardagsrummet är inte färdigt.

 

 

 

Han är ett riktigt charm troll lilleman!


Vi sket i krogen

Vi bestämde oss för att inte gå ut idag, får helt enkelt bli någon annan helg. Och jag är inte ledsen för det, gud så skönt det ska bli att lägga sig i sängen och bara somna och veta om att man inte kommer att må apa när man vaknar. Vi har nämligen en fullspäckad dag imorgon, våfflor i boden, hämta hem och installera tvättmaskin, pizza i Synderbyn och måla klädkammaren. Kommer med all säkerhet att bli fler saker men dom är inte inplanerade ännu.

Ikväll har iallafall Linn och Grew varit här och hälsat på, det var länge sen sist så det var jätte kul att dom kikade förbi! Vi har spelat nintendo wii och bara surrat. Måste hända oftare!

Som sagt så ska jag gå och lägga mig i sängen nu. Sitter och kämpar för att ögonen inte ska falla ihop, ska äntligen få min välbehövliga  timmars sömn. Som jag har längtat!

Skola på en lördag

Idag hade vi ju som sagt öppet hus i skolan. Kändes konstigt att vara där på en lördag, men det gick ändå bra. Lallade mest omkring och gjorde så lite som möjligt. På måndag när vi får komp för den här dagen ska jag njuta kan jag lova, för imorse tog det emot rejält att kliva upp före fan.

När jag slutade så kom Toobs å hämtade mig. Vi for på tvättkaskinsjakt. För igår när jag tvättade så hände det något med min nacke, det gjorde så ont att jag först höll på svimma och sen var jag illamående resten av kvällen. När jag skulle lägga mig i sängen ska vi inte ens tala om. Vilken jäkla smärta alltså!! Hem kom vi iallafall med en tvättmaskin, eller ja, vi har köpt den iallafall men hämtar den imorgon eftersom att jag inte får lyfta tunga saker. Skönt känns det iallafall att slippa släpa alla påsar ner i tvätt stugan.

Ikväll får vi se vad som händer, måste höra med damerna om det blir utgång eller ej. Ska iallafall plocka undan all tvätt och köra ett yoga pass nu.

Fredagsmys!!

Det hade känt bra att skriva att den här skolveckan var över nu, men imorgon är det öppet hus så vi kommer att vara i skolan iallafall. Ser absolut inte fram emot det kan jag säga.

Men ikväll så blir det iallafall fredagsmys här hemma. Vi ska köpa hem ost, kex och mousserande vin och bara ta det lugnt här hemma. Ska bli skönt med lite avslappning.

Nu ska jag köra lite yoga innan det är dags att gå ner och hämta tvätten. Har tvättat 5 maskiner så jag börjar vara lite less.

Man måste vara effektiv

För att hinna med allt som måste göras så gäller det att vara effektiv. Idag blev jag väckt kring 9 och å klev jag upp på en gång och körde ett yoga pass. Grymt skön start på dagen. Efter det har jag hunnit med en snabb promenad med Hemi och lite frukost. Om ett tag kommer Martina hit och lämnar Lukas som blivit sjuk, så innan det måste jag hinna städa. Har en känsla av att lilleman bara kommer vilja ligga i soffan och kolla på byggare bob och då tänkte jag passa på att försöka plugga lite matte.

Ikväll har vi restaurangen öppen i skolan så jag är nog inte hemma förens tidigast 21.

Slut som artist

Trots att det bara blev 3 timmar på jobbet så känner jag mig helt färdig. Ska bli så grymt skönt att få sova ut ordentligt imorgon, börjar nämligen inte skolan förens kl 14. Men innan skolan hade jag tänkt försöka plugga lite matte, har prov på fredag och jag har gjort ungefär hälften av det man ska göra och det var väldigt länge sen, så kunskapen sitter inte riktigt där den ska tyvärr. Fast om jag känner mig själv rätt så kommer det sluta med att jag sitter där och gissar svaren som alltid annars, och förhoppningsvis så klarar jag det som jag brukar lyckas med.

Nu ska jag iallafall börja göra kväll så man hinner göra något av morgondagen också.

Inte mycket tid till övers idag

Har inte så mycket tid till övers för data nötande idag. Imorse var jag nämligen hos sjukgymnasten, sen blev det skola och om en stund ska jag åka iväg till Kyrkbyn och jobba kväll. Men innan det måste jag hinna med ett snabbt yoga pass, äta middag och kleta på ett ansikte. Så vi hörs imorgon!

Så här söt är min Hemi just nu..


Världens segaste dag

Den här skoldagen har kännt hur lång som helst. Även fast i slutade före 15 så kändes det som att det var läggdags när jag kom hem. Men istället för att gå och lägga mig så startade jag igång mitt Wii och tränade lite yoga och sånt, och då kan jag säga att träningsvärken gjorde sig påminnd. Ska försöka att köra mitt träningspass en gång per dag, tar ju bara 30 minuter så det borde jag hinna med. Ska även försöka tänka lite på mat och sånt och se om det kanske ger något resultat. Har satt upp ett ganska högt mål, och det vore coolt om jag klarade det :)

Nu har Tobbe och Hemi precis åkt iväg med Patrik en sväng, så jag ska passa på att göra bort lite plugg och diska undan middagen. Senare skulle eventuellt Elina komma förbi så jag måste hinna plocka lite här också.

Nu har jag shoppat!

Någon timme och några tusenlappar senare så har jag kommit hem med mitt Nintendo Wii. Och nu har Tobbe det han gör kan man säga, jag tänker iallafall inte ge mig in på att försöka få ihop spelet. Blir bara fel då.


Måndag igen

Då var höstlovet redan slut. Känns ändå som att man har fått lite gjort under ledigheten och det är bra. Lämnade bland annat in alla inlämningar för prövningen idag. Bara ett prov kvar och sen är jag klar med kursen!

Idag hade vi en sån där otroligt onödig skoldag. Hade svenska på morgonen och efter det var två lektioner inställda så vi sket i matten och gick till solariumet istället. Skönt att få lite färg på kroppen så man slipper se ut som ett lik.

Nu hade jag tänkt plocka undan lite här och sen ska vi åka och köpa ett Nintendo Wii med en sån där Fit balansbräda. Jag ska börja med yoga! :D


RSS 2.0
Reggad på Commo.se